„Лименка театар фест“ одушевио најмлађу публику

Limenke

Град Сомбор био је домаћин другог по реду „Лименка театар феста“, који је, током пет дана трајања програма, спојио представе за децу и екологију, односно, рециклажу и дружење.
„Фестивал смо отворили карневалском поворком, а након тога били у прилици да погледамо представе из шест земаља: Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске, Бугарске па чак и из далеког Перуа. Одличне представе, разноврстан Лименкица базар, Лименкица – разгледнице са еколошким порукама и поздравима из Сомбора, које ће стићи у различите крајеве света, као и наш Лимени човек, били су само део овог догађаја“, кажу организатори.
Лименке су пристизале у огромним количинама, за сваку представу тражила се карта више, док су у гласању лименкама, деца показала да више воле „Патролне шапе” у поређењу са #Пепа прасетом”.
Када је реч о бројкама, „Лименка театар фест“ скупио је чак 38.250 лименки за рециклажу. На фестивалу је искоришћено 7.650 алукоин-а и подељено близу 1.260 књига и 4.000 едукативних предмета и разгледница на „Лименкица базару“.
„Овогодишњи “Лименка театар фест” одржан је уз подршку наших пријатеља и спонзора, којима се овом приликом захваљујемо, и то: Народном позоришту Сомбор, јер су били дивни домаћини фестивала, нашим дугогодишњим партнерима у организацији – компанијама „Балл Пацкагинг“ и „Рецан“ фондацији заједно са пројектом „Свака лименка се рачуна“. Затим компанијама: НИС, Клетт, Дата статус, Школа ПЛУС, Врховски дизајн студио, као и Граду Сомбору, Удружењу сомборских учитеља, Јавном комуналном предузећу „Простор”, Туристичкој организацији Града Сомбора, Удружењу грађана „Еко – арт”, као и Полицијској управи Сомбор. Велико хвала и нашим дивним волонтерима на немерљивом доприносу“, закључили су организатори.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.