Представници српске медицинске индустрије представљају своје производе и иновације у Дубаију

Lekari

Више од 130 привредника и 70 компанија из сектора медицинске привреде учествује на Expo 2020 Dubai где ће до 5. фебруара, у оквиру 7. тематске недеље посвећене здрављу, промовисати своја достигнућа и иновације. У привредној делегацији Србије су наши произвођачи и дистрибутери медицинских средстава, дијететских суплемената, козметике, компаније које се баве истраживањима и иновацијама у области здравља, као и рехабилитациони центри. Последњег дана јануара биће одржана инвестициона конференција посвећена улагању у бање и медицински туризам Србије.

– Ова тематска недеља на Свесткој изложби одлична је прилика за нашу медицинску привреду да се представи свету, упозна са новинама и трендовима на глобалном тржишту и да се повеже са пословним партнерима из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) и других земаља, које учествују на Експо-у – истиче Мирјана Вучићевић, секретар Удружења за фармацију и медицинску делатност Привредне коморе Србије (ПКС). Дубаи и УАЕ су логистички центар за регион Блиског истока, Африке и Југоисточне Азије који опслужује више милијарди потрошача, што је одлична прилика за наше компаније у области здравства да се успешно позиционирају на овим тржитима, али и привуку улагаче у Србију, додаје Вучићевић, наводи се у саопштењу Привредне коморе Србије.

– У Дубаију смо да представимо пројекат активне амбалаже и материјала са јонима сребра који смо развили у сарадњи са Иновационим фондом Србије и Светском банком. Потенцијалним партнерима и клијентима можемо да понудимо додату вредност њихових производа запакованих у амбалажу са јонима сребра који уништавају микроорганизме. Гранулат са јонима сребра нудимо и као адитив произвођачима пластичних делова, као што су пластичне даске за сечење меса, паковања за храну и други производи на којима се не могу развијати микроорганизми – истиче Ђорђе Јовановић, директор чачанске компаније Унипласт.

Представници српског козметичког бренда Др Цолић који у свом асортиману има широку палету производа очекују да се на Експо-у повежу са дистрибутерима козметике са различитих тржишта и континената и успоставе сарадњу.

– Овде представљамо и нашу болницу за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију са жељом да ступимо у контакт са другим болницама у иностранству, као и агенцијама које се баве медицинским туризмом како бисмо приближили српску медицинску струку сарадницима из других земаља – поручује представник Цолић козметике Марко Цолић.

Уз привреду у Дубаију су и представници Развојне агенције Србије, више од 20 професора и научних радника, 14 високообразовних институција и института, међу којима су Фармацеутски и Биолошки факултет, Београд, крагујевачки Медицински факултет, Институт за мултидисциплинарна истраживања, ИНЕП, Институт за биолошка истраживања Синиша Станковић, Институт за молекуларну генетику и генетски инжењеринг и други.

Могућност за промоцију и пословне аранжмане искористиће и наше висококвалификоване и специјализоване лабораторије за техничка испитивања и анализе у фармацеутској индустрији, референтне лабораторије за микробиолошка и молекуларна дијагностичка РТ-ПЦР тестирања, ортодонтске лабораторије…

Учешће на Expo 2020 Dubai” наши привредници почели су посетом Бизнис хабу Србије где су се кроз презентације представника ПКС и успешних пословних људи из Србије у УАЕ упознали са пословном културом Блиског истока, условима пословања и приликама на овим тржиштима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs