“Фестивал Публикум”-Први фестивал професионалних позоришта у Кули

Pozoriste

Културни центар у Кули још једном је решио да обрадује своје суграђане. Овог пута публици, у периоду од 17. до 21. новембра, представиће “Фестивал Публикум”, намењен професионалним позориштима, на коме публика одлучује о најбољој представи. Фестивал је осмишљен иницијативом директора Културног центра Кула, Каменка Бертића уз свесрдну помоћ запослених, а реализација идеје је подржана од стране општине Кула.
“Сматрали смо да кулска публика , поред Републичког фестивала аматерских позоришта, који се успешно негује већ деценијама, заслужује и фестивал професионалног позоришта. Тако ће се овај пут, на репертоару пред публиком наћи представе професионалних позоришта из Сомбора, Суботице, Новог Сада, Кикинде, Београда. Најбољу представу Фестивала изабраће публика, тако што ће сваку одгледану представу оценити оценом од 1 до 5. Надамо се да ће публика уживати, а ми ћемо се, као организатори потрудити да Фестивал буде квалитетан и да из године у годину буде све бољи”, рекао је глумац Слободан Ногавица.
Првог дана овог Фестивала публика ће моћи да погледа представу “Смрт човека на Балкану” у извођењу Народног позоришта Кикинда, затим следе представе “Ћелава певачица” Народног позоришта Сомбор, “Аутобиографија” Српског народног позоришта Нови Сад, као и “Зла жена” у извођењу Народног позоришта Суботица.
На самом завршетку манифестације, након додељених награда, биће одиграна у част победника представа “Женско срце у шињелу” у режији Мирјане Карановић, коју изводи трупа “Бити или не бити “ из Београда.
Све представе почињу у 20 часова, а улаз је слободан за све посетиоце. Културни центар у Кули, поштујући у потпуности све мере за спречавање епидемије вируса Цовид-19, моли све посетиоце да се истих придржавају, те подсећа да је број места ограничен.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs