Сомборским плесачима пуне руке пехара у Бечу

Dance

У Бечу је протеклог викенда одржано међународно такмичења у модерним плесовима које је привукло многобројне клубове из земаља региона – Србије, Мађарске, Немачке, Румуније, Босне и Египта. Сомборски плесни клуб Јумп Данце достојно је бранио боје Србије.

Пуне руке пехара из Беча са међународног плесног такмичења стигло је у сомборски клуб плесне школе. Међу 250 плесача, „Јумповци“ су се такмичили са десет кореографија у три плесне категорије и четири узарсне категорије.

„Као солиста, освојила сам прво место а екипно треће место и специјалну награду, путовање на такмичењу у Прагу 2025. Ову врсту плеса сам одабрала јер осећам да је хип хоп као да је стварен за мене. Док плешем осећам се моћно, храбро и срећно“, испричала је Анастасија Ристевски.

плесаци, сомбор

Извор: РТВ

 

„Плешем јер ме то опушта. Осећам се некако „код куће“, на сигурном сам месту, учим нове ствари… Осим плеса, битно је и дружење јер без дружења нема мотивације, енергије…“, објаснила је Лејла Цветковић

„Тренирам осам година, дошао сам због другара. Волим да плешем јер ме плес опушта а ту си у путовања…“, каже млади плесач Чаба Киш.

„Кренула сам на плес због друштва. Пробала сам много спортова али хип хоп је једини могао да испуни моја очекивања. Поред плеса пронашла сам се и у улози помоћног тренера и наставићу то да радим“ истакла је плесачица и помоћни тренер Анђела Трипковић.

Кроз плес и музику, тренери се труде да деци приближе појам тимског рада, такмичарског духа и испољавање емоција на здрав начин. Млади пролазе разне едукације и уче о здравим животним навикама.

„Рад са децом је нешто што ме заиста испуњава. Од малена сам знала да ћу се на неки начин бавити и педагошким радом. Плес је, такође, једна велика моја љубав и то се, ето, уклопило. Трудим се да мојим плесачима будем узор, педагог, па онда тренер, кореограф, пријатељ…“, нагласила је Жељка Трбојевић, тренер клуба „Јумп Данце“ у Сомбору.

Пресачи „Јумповци“ су већ спремни за ново међународно такмичење у Београду а увелико спремају свој јубиларни концерт са којим ће на Светски дан плеса, 29. априла обележити десету годишњицу успешног рада.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.