(ВИДЕО) У недељу 44. издање Сомборског полумаратона

Somborski polumaraton

Данас је у згради Жупаније уприличена конференција за медије поводом одржавања 44. по реду најстарије уличне трке – Сомборског полумаратона, који ће бити уприличен у недељу 19. маја, од 10 часова, у Улици Краља Петра И.

У име локалне самоуправе обратила се чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, која је подсетила да је Сомборски полумаратон добио признање за другу по реду најбољу уличну трку у Србији, те да је ове године премашен рекорд када је реч о броју пријављених учесника.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

– Тај дан се очекује рекордан број пријављених, ове године тај број се попео на 1100 такмичара. Поред учесника из Србије биће пријављених још из Хрватске, Мађарске, Грчке, Јерменије, Немачке и из других држава. Своје учешће су пријавили и најбољи тркачи из Србије и тако ће бити пријављен првак Србије у маратонским тркама и исто тако ћемо имати част да угостимо и учесницу Олимпијских игара у Рио Де Жанеиру у маратонским тркама. Трка ће се одржати на 7 на 14 и на 21 километар, биће одржана и трка на 7 километара у нордијском ходању и оно што нас све Сомборце изузетно радује то је трка Пужића у 9 часова. У том смислу желим да позовем све наше суграђане, суграђанке и наше малишане, да дођу и буду део ове лепе манифестације, рекла је Нађ Косановић.

Дамир Марковић председник АРК „Сомаратон“ истакао је да је све спремно за трку.

– Ми као организатори можемо да кажемо да смо спремни за још један тркачки класик који нас чека у недељу. Оно што нас јако радује јесте да очекујемо више од две стотине наших суграђана из Сомбора и околних села који ће да наступе на трци и то мислим да је најважнија мисија ове наше трке а то је да што више наших суграђана укључимо у физичку активност и све остало. Ја позивам све наше суграђане да изађу, да подрже тркаче и да тај дан наш град буде најлепши на свету и да сви оду са осмехом из њега, изјавио је Марковић

Извршни директор трке Александар Марковић, овом приликом се захвалио Граду Сомбору на челу са градоначелником Антониом Ратковићем, Одељењу саобраћајне полиције, Црвеном крсту Сомбор као и свим другим институцијама које су помогле у организацији трке. Марковић је подсетио и да ће саобраћај бити затворен у периоду од 9 до 13 часова, по устаљеној траси одржавања Сомборског полумаратона.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.