Вучић: Улазимо у нову еру, сада сви имају чист и отворен мандат за реформе и промене

AV

Председник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић оценио је, након локалних избора на којима је листа окупљења око СНС остварила убедљиву победу, да Србија улази у нову еру и нагласио да сада сви имају чист и отворен мандат за реформе и промене неопходне српском друштву.

„Прва ствар је да сада сви ви овде окупљени имате чист и отворен мандат за све што сте тражили од народа поводом реформи, поводом промена које сте сами најавили и које су неопходне нашем друштву“, рекао је Вучић синоћ у централи СНС, где су прослављани изборни резултати коалиције окупљене око Српске напредне странке.

Вучић је нагласио да је сада потребно да се Еxпо уради на најбољи могући начин.

„То значи не само организационе и структуралне припреме за оно што долази у Београду, већ и у целој Србији, од Сомбора до Кикинде, од Сурдулице, где смо освојили 88 одсто заједно, до Апатина“, рекао је Вучић.

У Барајеву смо освојили 70 одсто, у Бачу 59, Бачкој Паланци 66 одсто, казао је он.

„У Бачкој Тополи имамо 37 одсто, а Савез војвођанских Мађара 51 одсто, то је заједно 88 одсто“, рекао је председник и подсетио да су у Бачком Петровцу, где је већинско словачко становништво, освојили 61,3 одсто гласова.

У Белој Цркви освојили смо 65,26 одсто гласова, рекао је Вучић и нагласио да је све то у мандатима преко 70 одсто.

„У Беочину имамо 81 одсто гласова, у Врњачкој Бањи 73, Вршцу 68, Горњем Милановцу 50 одсто, Гроцкој 70, Жабљу 82, Бечеју 57 одсто“, рекао је Вучић и додао да када је реч о Бечеју не треба заборавити Савез Војвођанских Мађара који је освојио 24 одсто гласова, тако да у Бечеју, како је нагласио, „ми и наша мађарска браћа“ имамо 81 одсто.

Према његовим речима, у Бољевцу су освојили 75 одсто гласова, а у Босилеграду 95,9 одсто на 100 одсто пребројених.

Вучић је поручио свим представницима Српске напредне странке да пруже руку својим политичким противницима, јер они сада имају веома значајну заступљеност у огромном броју градова и општина.

„Да покажете поштовање према њима. Да три пута у Нишу размислите хоћете ли сами и како ћете да владате пре него што пресечете, зато што очигледно да то није резултат какав је забележен у Београду и Новом Саду. У Новом Саду сте имали буквално све странке и покрете, много новца је уложено против нас и овако застрашујуће убедљиву победу, што није случај у Нишу“, рекао је Вучић.

Додао је да је захвалан Нишлијама на победи, јер је, како је рекао, извучена у последњи час.

„Видео сам да смо ми били седам дана до избора на 29 мандата, морали смо то својом активношћу да подигнемо на 31 мандат. Зато је последњи скуп одржан тамо“, рекао је Вучић у обраћању у штабу напредњака.

Захвалио се грађанима на подршци и рекао да предстоји много напорног рада и труда.

Нагласио је да је тиме што је молио председницу парламента Ану Брнабић да прихвати услове политичких противника, који су тражили да сви избори буду 2. јуна, тиме помогао да се добије још три године, односно како је рекао, 15 година укупно да могу да људима покажу шта је то што су урадили.

„Да направимо тих 1.400 евра просечну плату и 650 евра просечну пензију, да подигнемо земљу и поносимо се њоме, али зато имате времена да прославите вечерас, али не смете да покажете ароганцију и бахатост, ни једног тренутка. Ми смо нашим противницима говорили немојте да идете на нове изборе, али нису хтели да слушају, јер им је било потребно само негативно“, рекао је председник.

Додао је да је пред Србијом важна агенда раста, оно што се ради са Европом и да је важно да се на њу дода оно што је нама битно, као што је „Сингле паyмент ареа“ да људи за дознаке не плаћају порезе и да добијемо тзв. зелене коридоре за наше камионе и фирме.

„Предстоји нам тежак рад, предстоји нам много проблема, као председник могу да кажем да нас очекује ужасно тешко време, за које нисмо ни криви ни заслужни, а тиче се спољнополитичке ситуације и биће само теже. Мораћемо да чувамо нашу земљу, мир и слободу“, рекао је председник.

Истакао је да је захвалан народу за огромну подршку, као и активистима у колцентрима коју су, како је навео, „трпели малтретирање и нису хтели да улазе ни укакве обрачуне“.

Он је оценио да је било тужно гледати нападе неких од њих на телефонске централе.

Вучић је нагласио да жели да грађани у Србији знају да су кол центри у свету не само дозвољени, већ и пожељни и да постоје у свим нормалним и цивилизованим земљама.

Како је нагласио, пожељна је борба за сваки глас, да позивате своје бираче да изађу, да обезбедите већу излазност.

„Не постоји ни једна земља у свету где се то не ради. То и наши противници раде“, навео је Вучић.

Он се посебно захвалио женама јер је, како је рекао, више од две трећине жена које су изашле гласало за листу „Александар Вучић – Србија сутра“.

Честитао је и председнику СНС и премијеру Милошу Вучевићу, као и министру унутрашњих послова и председнику СПС-а Ивици Дачићу.

Након обраћања Вучића, премијер Милош Вучевић је отворио шампањац и наздравио коалиционим партнерима, док је у Београду на више локација организован ватромет – на Кошутњаку, у Шумицама, на Новом Београду, у Београду на води, као и на астрономској опсерваторији на Звездари.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.