(ВИДЕО) Завршени радови на реконструкцији вртића у Сонти

Општина Апатин, током претходне три године, уложила је преко 150 милиона динара за изградњу и обнову предшколских установа, а ових дана, завршени су и грађевински радови на реконструкцији вртића ,,Љубичица” у Сонти.

  • Идеја је да се вртић у потпуности опреми до почетка школске године, што значи током лета. Имаћемо радно лето овде. Спремићемо вртић, тако да од 1. септембра планирамо званично отварање, где ће и малишани и њихови родитељи да виде свој нови вртић, односно свој стари сређени вртић и надам се да ће бити задовољни као што смо и ми, изјавила је за 025инфо Дубравка Кораћ, председница општине Апатин.

Подсећамо, вртић у Сонти изграђен је 1977. године и од тада није било великих улагања у овај објекат. Комплет пројекат финансиран је удруженим средствима из општинског и републичког буџета, а вредност инвестиције износи 25 милиона динара.

Кораћ се осврнула на улагања локалне самоуправе у објекте предшколског васпитања и образовања, те најавила нове пројекте.

  • Сви објекти су урађени по највишим стандардима, онако како је и било планирано и мислим да смо тиме овај циклус реконструкције предшколских објеката привели крају, тако да је неки наредни план сада да се усмеримо ка основној школи у Апатину, која дефинитивно захтева реконструкцију, и то је оно што ће да се дешава у наредном периоду. 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије