Маџар и Брендл концертом отворили овогодишње, јубиларно издање СОМУС-а

Somus 2022

Синоћ је у Градској кући Сомбор, пред многобројном публиком, свечано отворено јубиларно десето издање Сомборских музичких свечаности, под крилатицом „Ка новим хоризонтима“. На церемонији отварања, публици се обратио уметнички директор СОМУС-а, Михајло Зурковић, као и Весна Шашић, директорка Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, установе која је организатор овог традиционалног четвородневног музичког програма. Она је подсетила да је ово први велики јубилеј ове манифестације, те да је изузетно поносна на то што су овогодишње издање отворили својим наступом Александар Маџар и Адријан Брендл. Истакла је и да су све карте за СОМУС распродате, што говори о важности и значају овог програма за сомборску публику.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Оно на шта сам исто поносна, то је чињеница да СОМУС затварамо концертом „Немачка лирика“, на коме ће наступити наша велика оперска дива, која осваја светске сцене полако, то је сопран Соња Шарић. Наступиће са пијанистом Страхињом Ђокићем. И овом приликом поздрављам све ученике Музичке школе „Петар Коњовић“ у Сомбору и њихове професоре, зато што они наступају на једном дивном концерту „Степеницама ка звездама“, са својом диригенткињом, професорима и солистима, бившим ученицима Музичке школе, Михајлом Зурковићем, пијанистом, педагогом, уметничким директором СОМУС-а и заједно са Соњом Шарић, сопраном. Такође чекају нас још бројна друга изненађења“.

Вечерас, другог дана СОМУС-а, на програму су кларинетиста Мате Бекавац, виолисткиња Маиред Хики и пијаниста Пер Рундберг, уз камерни оркестар под називом „ФБ банда“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.