Сомборци у акцији ,,Посади свој хлад“

Град Сомбор и компанија Апатинска пивара су се придружили националној акцији „Посади свој хлад“, те је грађанима Сомбора том приликом подељено 300 садница белог јасена које је донирала пивара, показавши тиме иницијативу за допринос озелењавању места у ком живимо.


„Акцију је иницирао Зелени развојни центар из Сремске Митровице, а саднице су финансиране од стране Апатинске пиваре, желео бих само да искористим ову прилику да позовем сомборске фирме да се укључе у ову акцију, у следећем периоду садње, који ће бити на јесен“, рекао је помоћник градоначелника Сомбора за заштиту животне средине, Синиша Борота.
Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију, јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.


Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима акције Светског економског форума у Давосу, у којој је НВО Зелени развојни центар партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом, у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од стране бројних институција.
У оквиру посебне акције, саднице белог јасена биће подељене, као донација Апатинске пиваре, и у Апатину крајем априла 2021. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs