Мајски обезбедио учешће на Светској информатичкој олимпијади

Gimnazija Sombor

Почетком јуна, у Београду, одржана је Српска информатичка олимпијада, као квалификационо такмичење за Светску информатичку олимпијаду која ће се одржати у Египту.
Немања Мајски је потврдио своје програмерске квалитете и у конкуренцији 53 најталентованијих младих програмера у Србији освојио је прву награду и поново ушао у састав репрезентације Србије на Светској олимпијади. Поред Немање, Гимназију „Вељко Петровић“ су на Српској олимпијади представљали Александар Губица, Александра Младеновић и Филип Репман. Ментор свим наведеним ученицима је Душко Обрадовић.
У другој половини маја одржан је традиционални квиз „Колико се познајемо?“, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице у Новом Саду. Екипа Гимназије освојила је 2. место у конкуренцији 32 средње школе из Војводине. Екипу Гимназије чинили су ученици географско – историјског смера: Тара Гојковић (4. разред), Дејана Дракулић (3. разред), Милорад Маринков (2. разред) и Аљоша Толмач (1. разред), а екипу је преводила професорка географије др Татјана Стојановић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.