ОТВОРЕНИ БАЛКАН КУП 2023/24: БК “Сомбор” покорио конкуренцију у Охриду

Boks

Опен Балкан куп, бокс такмичење које је формирано у септембру 2023. са циљем уједињења боксера региона спустило је завесу на прву сезону у којој је окупило 75 клубова из три комшијске земље Србије, Македоније и Албаније.

Одржано је девет кола у девет градова, а завршно такмичење сезоне 2023/24. приређено је под ведрим небом у препелом амбијенту крај Охирдског језера које се као и сам град Охрид због своје лепоте и јединствености налази на листи УНЕСЦО културне баштине.

Финале Отвореног балканског боксерског купа и Меморијални боксерски турнир „Алексо Огненовски“ окупили су велики број клубова и такмичара, а шампионски трофеј и наслов најуспешнијег клуба у овом Купу у његовој премијерној сезони однео је боксерски клуб “Сомбор” из истоименог града. Ово врхунско такмичење донело је огромно искуство свим клубовима, тренерима, такмичарима који су имали прилику и да доживе прва међународна искуства, али и да стекну нова пријатељства, да пропутују и да подигну ниво бокса у све три земље на виши ниво када је квалитет бокса у питању.

Први спортски пројекат у виду регионалне иницијативе “Отворени Балкан” чији је покретач председник Републике Србије Александар Вучић и која за циљ има просперитет, лакши и лепши живот грађана, стабилизацију на разним нивоима и у различитим областима три комшијске земље Србију, Македонију и Албанију био је Опен Балкан куп у боксу. Племенита вештина је постала носилац спортског регионалног механизма за бољу међусобну координацију рада обухваћених држава ради опоравка и раста и у овој области друштва и показао да регион само заједно може да напредује.

У боксерском рингу постављеном у близини “македонског језера” одржано је финале Отвореног балканског боксерског купа, али уједно и Меморијални боксерски турнир „Алексо Огненовски“, спортска манифестација посвећена великом спортском учитељу и педагогу, оснивачу охридског бокса, незаборавном Огненовском. Мечеви су уживо преношени на ТВ Арена Фигхт.

Организатор ове спортске манифестације је Охридски боксерски клуб „Алексо Огненовски“ уз подршку Боксерског савеза Србије и Општине Охрид. Боксерски клуб домаћин ове манифестације омогућио је гостима и учесницима да искористе боравак у овом прелепом туристичком центру и уживају у природним и културним лепотама, где су посетили и манастир “Св. Наум” који је на све оставио посебан утисак.

Упредо са овим такмичењем које је одржано у јужном делу Балкана, на северу Србије, у граду Врбасу одржан је осми Куп нација за јуниорке и јуниоре, једно од највећих боксерских такмичења у нашој земљи, где су рукавице укрстили репрезентативци из десет држава. За најбољег боксера овог такмичења проглашен је српски репрезентативац Павле Поповић који боксује у категорији до 46кг, док је за најборбенијег боксера проглашен српски боксер Лука Катић у категорији до 54кг.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.