(ВИДЕО) Престижно признање за Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор

Vesna Šašić sa nagradom

Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор добитник је престижног признања, које додељује Организациони одбор манифестације „Музеји за 10“, а која се одржава у склопу обележавања Ноћи музеја. Више о признању говори директорка КЦ „Лаза Костић“, Весна Шашић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– Радосне вести из Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор. Наиме, за прошлогодишњу организацију Ноћи музеја, односно манифестације „Музеји за 10“, КЦ „Лаза Костић“ Сомбор добио је награду Националног комитета ИЦОМ Србија, за специјалан допринос манифестацији. Осамнаестог маја на Међународни дан музеја, била је додела у Југословенској кинотеци и ја сам, у име свог тима, примила ово значајно признање.
Шашић је истакла да су, осим сомборског КЦ, признања добиле још четири културне установе које се баве музејско-галеријском делатношћу у Србији. Она наводи да је организација манифестације „Музеји за 10“ повезала културне установе тако да сада много ближе сарађују и лакше комуницирају и размењују програме.

– Оно што је такође важно и без чега се не може, то је да су наше активности постале стоструко видљивије.

Подсетимо, манифестација „Музеји за 10“ је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи, а Културни центар „Лаза Костић” прошле године је, у склопу програма, уприличио веома упечатљиву изложбу „Година свиње” Немање Голијанина, која Сомборце није оставила равнодушним.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: