(ВИДЕО) Отворена изложба радова корисника Прихватног центра

Crtež

Данас је у просторијама Дечијег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ у Сомбору уприличено свечано отварање изложбе радова насталих у оквиру пројекта „Роад то Фреедом – Пут ка слободи“. Пројекат је организовало Удружење грађана „Центар ПЕБ“ из Сомбора, а финансиран је од стране Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Председник УГ „Центар ПЕБ“, Данило Богдановић, истакао је да су радови који су приказани на изложби настали у оквиру радионица цртања са најмлађим корисницима Прихватног центра за мигранте „Сомбор“, током фебруара и марта месеца ове године.
– Током тих радионица, негде око двадесетак људи је прошло кроз наше радионице цртања. Оно што можете овде видети то су неки од радова који су настали на тим радионицама, као и неколико фотографија како је заиста било на радионицама. На радионицама су углавном учествовали деца и млади, којима је ту био ето тако неки леп моменат, неки начин да из свега онога што их окружује побегну негде где могу да се креативно искажу и да за тренутак забораве сву ту сурову стварност која је око њих.

Радионице је водио Зоран Јанковић, који је навео да је највећи одзив на радионице био међу младима до 16 година, а свака од радионица је трајала сат и по времена и приликом сваког сусрета учесници су имали прилику да користе све расположиве технике како би изразили своју креативност.

Сви заинтересовани суграђани имаће прилику да ову изложбу погледају до 10. маја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.