Кула: Сергеј Костић изборио норму за Светско првенство

Branislav Srdić

У Парку пријатељства у Београду, одржан је 57. по реду „Бели крос“, атлетско такмичење које традиционално окупља јака атлетска имена на европском и светском нивоу. Боје репрезентације Србије бранило је и четири такмичара Атлетског клуба „Хајдук Маратон Тим“: Сергеј Костић, Ана Новковић, Матија Шијан и Бранислав Срдић.
Атлетичари из Куле остварили су изванредне резултате, те је тако Сергеј Костић, у дисциплини 6,4 километара, категорија јуниора, заузео друго место са временом 21 минут и 8 секунди. Поред сребрног одличја, Костић је постигао историјски успех изборивши норму за учешће на Светском првенству у кросу.
Запажена је била и Ана Новковић, која је у дисциплини 1,75 километара, категорија пионирки, освојила шесто место са временом 7 минута и 2 секунде.
У категорији пионира, Матија Шијан је на 1,75 километара освојио пето место са временом 6 минута и 17 секунди.
У веома јакој сениорској конкуренцији, Бранислав Срдић је заузео 22. место са временом 30 минута и 40 секунди на 8 километара.
Из Атлетског клуба „Хајдук Маратон Тим“ истичу да су поносни на наступе својих такмичара, те да је велика привилегија уопште имати представнике на једном еминентном такмичењу као што је „Бели крос“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.